Wat doet een Virtual Assistant eigenlijk?

De voordelen van werken met SHARP Support

 ‘Wat doet een Virtual Assistant eigenlijk?’ Het is vaak een van de eerste openingszinnen, waar ondernemers mee beginnen. En natuurlijk heb ik dan een pitch klaarstaan. Maar dan toch komen er vaak nog vervolgvragen. Dus vond ik het tijd er een blog over te schrijven.

Wat ik doe

Wat doet een Virtual Assistant eigenlijk? Het korte antwoord: veel. Heel veel. Op mijn website leg ik precies uit wat ik kan doen voor jou als ondernemer. Toch blijft het altijd lastig: geen één ondernemer is hetzelfde. Daarom werk ik met maatwerk onder te verdelen in een aantal vakgebieden.

  • Online Marketing
  • Tekstschrijven
  • Backoffice
  • Procesoptimalisering

Bewust allround

Het vak van business supporters is breed. Dat is niet altijd zo geweest. Sterker nog: toen mijn carrière in 2002 startte, ging het vooral om teksten redigeren, notuleren, receptiebemanning en agendabeheer.


Langzaam veranderde dat naar een manusje-van-alles-functie. Een functie waarbij je veel werk naar je toe kon trekken. Waardoor niet alleen je manager of directeur meer vrije tijd krijg: de hele organisatie kreeg meer ademruimte.


Precies dat was de ontwikkeling die ik heel erg leuk vond. Anderen écht blij maken. Door ze heel simpel meer vrije tijd te geven. Vrije tijd waardoor zij weer konden doen, wat ze wílden doen. Vrije tijd, zodat ze een keer op tijd naar huis konden. In plaats van altijd de laatste te zijn op kantoor. Van de marketingmanager tot de financieel manager tot de directiesecretaresse. Op alle lagen kon ik verschil maken. Iets dat ik vandaag de dag nog steeds het liefst doe.

Dus wat doet een Virtual Assistant eigenlijk?

Iedere Virtual Assistant kijkt naar waar hij of zij goed in is. En dat is oké. Sterker nog: het betekent dat je dichtbij jezelf blijft. Dat je jezelf kent en weet waar je sterke punten liggen. Dus wat alle VA’s doen? Dat weet ook ik niet. Mij kan je inschakelen op bovenstaande gebieden.

Is dat niet concreet genoeg voor je? Ook dat is begrijpelijk: er kan ontzettend veel op je afkomen als je eenmaal besluit werk te gaan uitbesteden. En daarom heb ik het iets makkelijker voor je gemaakt met deze lijst.

Weten wie er achter SHARP Support zit?

Vanuit mijn eigen kantoor in Amersfoort, centraal gelegen in midden Nederland, help ik ondernemers in heel Nederland als Virtual Assistant. Door mijn ruime ervaring (15+ jaar), is er veel mogelijk. Zet jij ook de eerste stap naar meer vrijheid? Neem dan vrijblijvend contact op.

Meer informatie over mij kan je hier vinden.

P.S. Heb je eerder dit blog van mij gelezen? Dat kan heel goed: ik heb het oude blog namelijk volledig herschreven 😉.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *