Blog

Gefocust werken

Hoe iemand zijn focus krijgt (en houdt) is voor iedereen anders. Toch zijn er behoorlijk wat (algemene) tips te vinden, die je hier wel bij kunnen helpen. Een aantal van deze tips pas ik zelf ook toe en deel ik graag met jullie.

Je herkent het vast. Je bent net lekker bezig met die ene grote klus en je wordt gebeld, gemaild of er loopt iemand binnen. Of je het telefoontje of mailtje nou negeert of tegen degene die binnenloopt zegt dat het even niet schikt, het maakt niet uit. Je bent uit je concentratie gehaald en moet je focus weer terugvinden.

Hoe je focus kunt behouden

Hoe iemand zijn focus krijgt (en houdt) is voor iedereen anders. Toch zijn er behoorlijk wat (algemene) tips te vinden, die je hier wel bij kunnen helpen. Een aantal van deze tips pas ik zelf ook toe en deel ik graag met jullie.

  • Zet alle meldingen op je laptop en smartphone uit. Vergeet hierbij ook niet de badgesymbolen uit te zetten. Zo bepaal jij zelf wanneer je wordt afgeleid en door wat.
  • Zorg voor een voor jou ontspannen en fijne werkplek. Of dit nou de stilteruimte in je organisatie is, je eigen bureau of de bank thuis. Als het voor jou maar fijn werkt. Voor mij is dat bijvoorbeeld aan de eettafel.
  • Houd je niet van in complete stilte werken? Zet dan de radio zachtjes op de achtergrond aan. Dit kan overigens ook vaak creatieve ideeën tot gevolg hebben!
  • Ga na op welk tijdstip jij het prettigst werkt en probeer vervolgens ook op die tijdstippen te gaan werken. Zeker de grote klussen die veel focus vragen.
  • Als je in een organisatie werkt met een eigen kamer en veel inloop hebt, kan je snel (en vaak) worden afgeleid. Doe de deur eens dicht van je kamer. Als het echt nodig is, lopen ze wel binnen. Kan het later? Dan komen mensen op een ander tijdstip terug, maar heb jij wel fijn door kunnen werken.

Wil je meer informatie over gefocust werken?

Meer informatie over gefocust werken kan je ook vinden op:

Wil je eens van gedachten wisselen over gefocust werken? Of juist je grote klussen, die veel focus vragen, uitbesteden? Bel, mail of app dan gerust voor de mogelijkheden.

Vanuit mijn eigen kantoor in Amersfoort, centraal gelegen in midden Nederland, help ik ondernemers in heel Nederland als Virtual Assistant. Door mijn ruime ervaring (15+ jaar), is er veel mogelijk. Zet jij ook de eerste stap naar meer vrijheid?