Snel documenten openen met je toetsenbord

Natuurlijk is het belangrijk (en fijn) om te weten waar je bepaalde documenten hebt gelaten, waar programma’s staan en ga zo maar door. Maar daar heb jij niet zoveel aan als je nú dat ene document nodig hebt. Of nú een bepaald programma nodig hebt.

Iedereen die met een computer of laptop werkt, kent het wel. Het aantal programma’s, documenten, favorieten, etc. die ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Er gaat een hoop tijd in zitten. Waar had je ook al weer dat ene document gelaten? Waar stond dat programmaatje ook al weer?

Er bestaat een handigere manier

Natuurlijk is het belangrijk (en fijn) om te weten waar je bepaalde documenten hebt gelaten, waar programma’s staan en ga zo maar door. Maar daar heb jij niet zoveel aan als je nú dat ene document nodig hebt. Of nú een bepaald programma nodig hebt.

Taco Oosterkamp, oprichter van meereffect en FridaysOff, heeft daarvoor een heel handig programmaatje ontworpen: Fingertips.

Fingertips is een gratis programma dat je toestaat met je toetsenbord snel documenten en programma’s te openen. Na het installeren hoef je eigenlijk niets meer in te stellen. Het programma leest namelijk automatisch je Startmenu, internet favorieten, geïnstalleerde documenten, etc.

Natuurlijk kan je het nog wel verder personaliseren. Wil je bijvoorbeeld Dropbox snel kunnen openen? Of OneDrive? Dat kan allemaal. Weten hoe? Kijk dan eens op https://www.eenmanierom.nl/fingertips/.

Maar er is nog meer!

Onderdeel van Fingertips is Fingertype. Fingertype is nog het beste te vergelijken met AutoCorrectie in Office. Alleen is dit programma overal te gebruiken: Internet Explorer, Google Chrome, het Officepakket, Outlook, Gmail en ga zo maar door.

Van alle teksten die je regelmatig gebruikt, kan je een sneltoets commando maken. Een voorbeeld: de zin ‘Als je nog vragen of opmerkingen hebt, hoor ik het graag!’ type ik allang niet meer volledig uit. Het enige dat ik hoef te typen is ind en de volledige zin volgt. Weten hoe je Fingertype kunt installeren en gebruiken? Kijk dan op https://www.eenmanierom.nl/fingertips-fingertype/.

Daarnaast kan je Fingertips gebruiken voor:

Veel plezier!

Vanuit mijn eigen kantoor in Amersfoort, centraal gelegen in midden Nederland, help ik ondernemers in heel Nederland als Virtual Assistant. Door mijn ruime ervaring (15+ jaar), is er veel mogelijk. Zet jij ook de eerste stap naar meer vrijheid?

Een gedachte over “Snel documenten openen met je toetsenbord

Reacties zijn gesloten.